Sunday, May 19, 2024

Box Office i fundjavës: SUPER MARIO BROS. MOVIE bëhet publikimi i parë miliardë dollarësh i vitit 2023

Foto Kredite: Universal (“Filmi Super Mario Bros.”); Lionsgate (“A je atje Zot? Jam unë, Margaret.”); Sony / AFFIRM (“Big George Foreman”)

Filmi Super Mario Bros

Fundjavë

Përshtatja e lojërave video të animuara të Universal u përsërit lehtësisht në vendin e parë, duke rënë vetëm -33% në 40.0 milion dollarë, fundjava e katërt #7 e të gjitha kohërave.

Më parë kishte fituar:

 • #32 fundjava e hapjes tre-ditore “tradicionale” e të gjitha kohërave (146,3 milion dollarë)
 • Fillimi #17 pesë-ditor i të gjitha kohërave, pasi u hap të mërkurën në vend të të premtes (204,6 milion dollarë)
 • Fundjava #7 e dytë e të gjitha kohërave (92,3 milion dollarë)
 • Fundjava #7 e tretë e të gjitha kohërave (59,9 milionë dollarë)
 • Tani, fundjava #7 e katërt e të gjitha kohërave, vetëm pas:
 1. Snajper amerikan (89,2 milion dollarë)
 2. Avatari (50,3 milion dollarë)
 3. Avatari: Rruga e Ujit (45,8 milion dollarë)
 4. Top Gun: Maverick (44,6 milion dollarë)
 5. Star Wars: Force Awakens (42,3 milion dollarë)
 6. Pantera e zezë (40,8 milion dollarë)

(Edhe atëherë, Snajper“Fundjava e katërt” e gjoja e tij ishte në fakt e para në publikim të gjerë, pasi tre kornizat e para ishin të kufizuara.)

Mario gjithashtu tani fiton fundjavën e katërt të animuar numër 1 të të gjitha kohërave.

Ndër filmat e animuar konkretisht, ai kishte fituar më parë:

 • Fundjava e hapjes #3 e animuar e të gjitha kohërave, pas vitit 2019 Mbreti Luan (191.7 milion dollarë) dhe 2018 Të pabesueshmet 2 (182,6 milion dollarë)
 • Korniza numër 1 e animuar e vitit të dytë të të gjitha kohërave, duke mposhtur rekordin e mëparshëm, 2019 I ngrirë II me 86.0 milion dollarë
 • Korniza e tretë e animuar # 1 e të gjitha kohërave, duke mposhtur rekordin e mëparshëm, 2018 Të pabesueshmet 2 me 46.4 milionë dollarë
 • Tani, korniza e katërt e animuar numër 1 e të gjitha kohërave, duke mposhtur mbajtësin e mëparshëm të rekordit, 2018 Të pabesueshmet 2 me 28.4 milionë dollarë

Totali i brendshëm

Me 490.0 milion dollarë deri më sot brenda vendit, Mario aktualisht është filmi me fitimet më të larta gjatë vitit 2023 deri më tani.

Ajo renditet shumë më përpara se mbajtja e dhjetorit 2022 Avatari: Rruga e Ujit (257.4 milion dollarë gjatë vitit kalendarik) dhe shkurt Ant-Man dhe Grerëza: Quantumania (212,9 milion dollarë).

Mario gjithashtu renditet si filmi numër 19 më i madh i të gjitha kohërave.

Ndër filmat e animuar në mënyrë specifike, ai renditet në vendin e tretë të të gjitha kohërave brenda vendit, vetëm pas:

 1. 2018 Të pabesueshmet 2 (608,5 milion dollarë)
 2. 2019 Mbreti Luan (543,6 milion dollarë)

Ndër filmat pas pandemisë, ai renditet në vendin e katërt të të gjitha kohërave brenda vendit, vetëm pas:

 1. 2021 Spider-Man: No Way Home (814,1 milion dollarë)
 2. 2022 Top Gun: Maverick (718,7 milion dollarë)
 3. 2022 Avatari: Rruga e Ujit (683,8 milion dollarë)

Gjithsej jashtë shtetit / global

Këtë fundjavë jashtë shtetit, Mario ra -33% në 68.1 milion dollarë, saktësisht e njëjtë me rënien e saj të brendshme -33%.

Mario ka fituar 532.4 milionë dollarë jashtë shtetit dhe 1.02 miliardë dollarë në nivel global. Kjo e bën atë deri tani publikimin më të mirë global të 2023-ës, shumë përpara nënkampionit Kuantike (474,5 milion dollarë).

Mario aktualisht renditet si filmi #49 i të gjitha kohërave në nivel global.

Është gjithashtu titulli numër 11 i animuar i të gjitha kohërave globalisht, pas:

 1. 2019 Mbreti Luan (1,66 miliardë dollarë)
 2. 2019 I ngrirë II (1,45 miliardë dollarë)
 3. 2013 I ngrirë (1,28 miliardë dollarë)
 4. 2018 Të pabesueshmet 2 (1,24 miliardë dollarë)
 5. 2015 Minionet (1,15 miliardë dollarë)
 6. 2019 Historia e lodrave 4 (1,07 miliardë dollarë)
 7. 2010-ta Historia e lodrave 3 (1,06 miliardë dollarë)
 8. 2017 Unë i neveritshëm 3 (1,03 miliardë dollarë)
 9. 2016 Gjetja e Dorit (1,029 miliardë dollarë)
 10. 2016 Zootopia (1,025 miliardë dollarë)

Ndër filmat pas pandemisë, ai renditet në vendin e katërt të të gjitha kohërave në nivel global, vetëm pas:

 1. 2022 Avatari: Rruga e Ujit (2,31 miliardë dollarë)
 2. 2021 Spider-Man: No Way Home (1,92 miliardë dollarë)
 3. 2022 Top Gun: Maverick (1,49 miliardë dollarë)

Ngrihet e keqja e vdekur

Fundjavën e kaluar, Warner Bros.’ vazhdimi horror “u ngrit” në 24.5 milion dollarë në vendin e dytë.

Kjo ishte më lart Boxoffice PROprojeksioni para publikimit të tij, i cili ishte në intervalin prej 13 milion dollarë deri në 18 milion dollarë.

Megjithatë, ai debutoi -5% nën këstin e fundit të ekskluzivitetit, 2013 E Vdekur e Keqe (25,7 milion dollarë).

Tani në kuadrin e dytë, Ngrihuni bie -50% në 12.2 milion dollarë, duke u përsëritur në vendin e dytë.

Kjo rënie e vitit të dytë është më e madhe se ajo e vitit 2022 Telefoni i Zi (-48%), por më i butë se ai i vitit 2013 E Vdekur e Keqe (-63%).

Këtë fundjavë jashtë shtetit, Ngrihuni ra vetëm -29%, shumë më pak se rënia e saj e brendshme -50%.

Ngrihuni ka fituar 42.1 milion dollarë jashtë shtetit dhe 86.5 milion dollarë në nivel global. Potencialisht po mbyllet në vitin 2013 E Vdekur e Keqe me një total global prej 99.0 milion dollarë.

A je Aty Zot? Jam unë, Margaret.

Komedia e moshës madhore e Lionsgate u hap me 6.8 milion dollarë në vendin e tretë.

Kjo është më poshtë Boxoffice PROprojeksioni para publikimit të tij, i cili ishte në intervalin prej 9 milion dollarë deri në 17 milion dollarë.

Por ishte +43% mbi hapjen për temën e ngjashme të adoleshencës së 2016-ës Edge e Shtatëmbëdhjetëshkruar dhe drejtuar gjithashtu nga Kelly Fremon Craig.

MargaretAudienca e tij ishte rreth 81% femra (nuk është çudi) dhe gjithashtu një 81% identike e moshës 25+.

Me fjalë të tjera, publiku dukej se ishte kryesisht adhurues i romanit origjinal të Judy Blume të vitit 1970 gjatë dekadave, më shumë se vajzat përafërsisht në moshën aktuale të protagonistes Margaret: 11.

John Wick: Kapitulli 4

Tani në kuadrin e tij të gjashtë, thriller-i i veprimit me vlerësim R të Lionsgate ra vetëm -14% në 5.0 milion dollarë dhe në vendin e katërt, i ndihmuar pjesërisht nga një kthim në 222 ekrane IMAX.

Me 176.1 milion dollarë në total, Kapitulli 4 përfundimisht ka tejkaluar këstin e tretë ParabellumGjithsej 171.0 milion dollarë të enjten e kaluar. Nëpërmjet pikës ekuivalente në lëshim, po shkon +13% përpara.

Kapitulli 4 tashmë ka tejkaluar shumë totalet e këstit të parë (43.0 milion dollarë) dhe këstit të dytë (92.0 milion dollarë).

Lexoni Boxoffice PROIntervista e regjisorit Chad Stahelski këtu:

https://www.boxofficepro.com/no-way-back-one-way-out-chad-stahelski-brings-john-wick-back-to-the-post-pandemic-big-screen/

Star Wars: Return of the Jedi (rishfaqja e 40 vjetorit)

Rishfaqja e Disney-t e një prej filmave me fitimet më të larta të të gjitha kohërave “u kthye” me 4.6 milion dollarë në vendin e pestë.

Filmi u shfaq në vetëm 475 kinema, më pak se një e gjashta e shfaqjeve më të gjera në treg, duke fituar një mesatare prej 9,882 dollarë për kinema.

Ndërsa ajo hapje prej 4.6 milion dollarësh është shumë më pak se 22.4 milion dollarë për ripublikimin 3D të vitit 2012 të vitit 1999 Star Wars: The Phantom Menacemesatarja për teatër është në fakt pak më e lartë se Kërcënimështë 8,463 dollarë.

Besëlidhja e Guy Ritchie

Fundjavën e kaluar, drama aksioni luftarak i MGM me Jake Gyllenhaal u hap me 6.2 milion dollarë në vendin e tretë.

Kjo ishte në skajin më të lartë të Boxoffice PROprojeksioni para publikimit të tij, i cili ishte në intervalin prej 3 milion dollarë deri në 7 milion dollarë.

Tani në kuadrin e dytë, filmi bie -43% në 3.6 milion dollarë dhe në vendin e shtatë.

Kjo është një rënie më e lehtë për studentin e dytë se shumë prej filmave të mëparshëm aksion të regjisorit të titulluar Ritchie, të zhdrejtë për të rritur:

 • e marsit Operacioni Fortune: Dinakëri e Luftës (-59%)
 • 2021 Zemërimi i Njeriut (-55%)
 • Janar 2020 Zotërinjtë (-47%)
 • 2017 Mbreti Arthur: Legjenda e shpatës (-53%)
 • 2015 Njeriu nga xhaxhai (-45%)

Është gjithashtu më i butë se për disa tituj të tjerë të krahasueshëm të veprimit të orientuar drejt të rriturve nga viti i kaluar apo më shumë:

 • 2022 Ambulancagjithashtu luan Gyllenhaal (-53%)
 • e janarit Aeroplan (-49%)
 • 2022 Bishë (-58%)

përmbajtja

Trileri aksion i Luftës së Dytë Botërore i vlerësuar me R të Lionsgate debutoi me 3.2 milion dollarë në vendin e tetë.

Kjo është në skajin e poshtëm të Boxoffice PROprojeksioni para publikimit të tij, i cili ishte në intervalin prej 3 milion dollarë deri në 6 milion dollarë.

përmbajtja fitoi figurën e saj debutuese edhe pse luajti vetëm në 1006 kinema, më pak se një e treta e shfaqjeve më të gjera në treg.

Ndërsa brutoja aktuale e fundjavës së hapjes është më e vogël, si rezultat, mesatarja mesatare e hapjes prej 3,230 dollarësh për teatër për teatër është në të njëjtin diapazon si:

 • e marsit 65 (3621 dollarë)
 • 2022 Natë e dhunshme (3653 dollarë)
 • 2021 Pastrimi përgjithmonë (4,114 dollarë)
 • 2022 Bishë (3093 dollarë)

Big George Foreman

Biografia e boksit e bazuar në besimin e Sony Pictures nuk ishte saktësisht një nokaut, me një debutim prej 3.0 milion dollarësh në vendin e nëntë.

Kjo është në skajin më të ulët të Boxoffice PROprojeksioni para publikimit të tij, i cili ishte në intervalin prej 3 milion dollarë deri në 6 milion dollarë.

Kjo është gjithashtu më poshtë disa tituj të tjerë sportivë të bazuar në besim pas pandemisë:

 • -48% nën 2021 Underdog amerikan (5,8 milion dollarë)
 • -44% nën 2022 At Stu (5,4 milion dollarë)

Krahasimet e fundjavës

Totali i arkëtarëve këtë fundjavë arriti rreth 90.2 milion dollarë, që është:

Fundjavë

Total

Kjo fundjavë është:

Shënime

Fundjaven e kaluar

125,042,659 dollarë

-27%

Filmi Super Mario Bros LED, korniza e tretë (59,9 milion dollarë)

E njëjta fundjavë në 2022

66,904,036 dollarë

+34%

Djemtë e Keq LED, korniza e dytë (16,2 milion dollarë)

E njëjta fundjavë në 2019

402,087,399 dollarë

-77%

Avengers: Fundi i lojës udhëhequr (357,1 milion dollarë)

Krahasimet e YTD

Artikulli i arkëtuar nga viti në ditë qëndron rreth 2.58 miliardë dollarë, që është:

viti

YTD total

2023 YTD tani:

2023 YTD pas fundjavës së kaluar:

Trendi

2022

1,88 miliardë dollarë

+36.8%

+37.8%

Poshtë

2019

3,39 miliardë dollarë

-23.9%

-16.2%

Poshtë

Distributorët kryesorë

Të grupuar sipas kompanisë mëmë, drejtuesit e YTD janë:

 1. Karakteristikat Universale + Fokus: 862,9 milionë dollarë
 2. Disney + Shekulli i 20-të + Kërkimi: 526.7 milionë dollarë
 3. Lionsgate: 276.9 milion dollarë
 4. Paramount: 255.3 milion dollarë
 5. MGM + Artistët e bashkuar + Amazon Studios: 219.4 milion dollarë
 6. Sony Pictures + Sony Classics + Crunchyroll: 175,7 milion dollarë
 7. Warner Bros.: 141.3 milion dollarë

Disney duket i gatshëm të rimarrë drejtimin në maj, falë Guardians of the Galaxy Vol. 3 dhe Sirena e Vogël.


Vlerësimet e fundjavës në studio të së dielës:

Titulli Fundjava e parashikuar % ndryshim Vendndodhjet Ndryshimi i vendndodhjes Mesatare Total Fundjavë distributor
Filmi Super Mario Bros 40 000 000 dollarë -33% 4204 -146 9515 dollarë 490,016,000 dollarë 4 Universale
Ngrihet e keqja e vdekur 12,200,000 dollarë -50% 3,417 15 3570 dollarë 44,416,195 dollarë 2 Warner Bros.
A je Aty Zot? Jam unë, Margaret. 6,800,000 dollarë 3,343 2034 dollarë 6,800,000 dollarë 1 Lionsgate
John Wick: Kapitulli 4 5,000,000 dollarë -14% 2481 -204 2015 dollarë 176,155,296 dollarë 6 Lionsgate
Star Wars Ep. VI: Kthimi i Jedi (40 vjetori) 4,694,000 dollarë 475 9882 dollarë 313 841 064 dollarë Studiot e shekullit të 20-të [Disney]
Dungeons & Dragons: Nderi mes hajdutëve 4,100,000 dollarë -25% 2709 -251 1513 dollarë 88,160,000 dollarë 5 Paramount
Besëlidhja e Guy Ritchie 3,615,081 dollarë -43% 2631 20 1374 dollarë 12,294,044 dollarë 2 MGM
përmbajtja 3,250,000 dollarë 1006 3231 dollarë 3,250,000 dollarë 1 Lionsgate
Big George Foreman 3,000,000 dollarë 3054 982 dollarë 3,000,000 dollarë 1 Sony Pictures
Ekzorcisti i Papës 1,750,000 dollarë -49% 1950 -1228 897 dollarë 18,001,707 dollarë 3 Sony Pictures
Beau ka frikë 1,432,715 dollarë -46% 2125 1160 674 dollarë 5 641 248 dollarë 3 A24
Renfield 1,269,550 dollarë -61% 1900 -1478 668 dollarë 16,334,000 dollarë 3 Universale
Shoqëria e sjellshme 800,000 dollarë 927 863 dollarë 800,000 dollarë 1 Karakteristikat e fokusit [Universal]
Chevalier 625,000 dollarë -59% 1281 6 488 dollarë 2,778,053 dollarë 2 Drita e kërkimit [Disney]
Suzume 535,000 dollarë -67% 440 -1730 1216 dollarë 9,754,264 dollarë 3 Sony Pictures
I poshtër 530,000 dollarë -16% 333 -424 1592 dollarë 3,373,888 dollarë 3 SDG
Britma VI 230,000 dollarë -54% 276 -327 833 dollarë 108,117,000 dollarë 8 Paramount
Duke u shfaqur 78,590 dollarë -35% 115 30 683 dollarë 552,271 dollarë 4 A24
Avatari: Rruga e Ujit 71,000 dollarë -88% 110 -810 645 dollarë 683,946,614 dollarë 20 Shekulli 20 [Disney]
Jeta e egër 56,318 dollarë 10% 13 -1 4332 dollarë 187,864 dollarë 3 Filmat National Geographic
Kampionët 54,000 dollarë -40% 87 -22 621 dollarë 16,265,930 dollarë 8 Karakteristikat e fokusit [Universal]
Tetë malet 36,000 dollarë 2 18,000 dollarë 36,000 dollarë 1 Filmat Janus
Joyland 33,510 dollarë -13% 30 22 1117 dollarë 134,298 dollarë 4 Oshiloskop
Fëmijët e njerëzve të tjerë 14,895 dollarë 18% 7 4 2128 dollarë 35,007 dollarë 2 Filma Music Box
Ant-Man dhe Grerëza: Quantumania 13,000 dollarë -33% 40 n/c 325 dollarë 212,973,787 dollarë 11 Walt Disney
Një mijë e një 9000 dollarë -63% 12 -21 750 dollarë 3,395,515 dollarë 5 Karakteristikat e fokusit
RMN 5800 dollarë 2 2900 dollarë 5800 dollarë 1 Filmat e IFC-së
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

HomeBox OfficeBox Office i fundjavës: SUPER MARIO BROS. MOVIE bëhet publikimi i parë...

Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film Chinese Film